ORGANICZNY OLEJ Z ACAI NIERAFINOWANY (SELVA AMAZONICA ORGANICA) - SKÓRA STARZEJĄCA SIĘ, ZNISZCZONA, Z GŁĘBOKIMI ZMARSZCZKAMI, SZARA I WYSUSZONA - ZAMIENNIK KREMU 30ml
zaloguj się  | koszyk pusty
ORGANICZNY OLEJ Z ACAI NIERAFINOWANY (SELVA AMAZONICA ORGANICA) - SKÓRA STARZEJĄCA SIĘ, ZNISZCZONA, Z GŁĘBOKIMI ZMARSZCZKAMI, SZARA I WYSUSZONA - ZAMIENNIK KREMU 30ml

Olej Acai – jeden z najdroższych olei świata zaraz po oleju z opuncji figowej uznawany jednak za o wiele lepszy od opuncji figowej gdyż zawiera o wiele więcej składników odżywczych. Olej 100 % organiczny, pochodzący z Amazońskiej dżunglii i certyfikowany. W żaden sposób nie uprawiany sztucznie.

Oferujemy olej Acai o kolorze ciemno zielonym i wyrazistym zapachu i tylko taki olej o takiej barwie jest nierafinowany, tłoczony na zimno o imponującym potencjale antyoksydacyjnym. Olej z Acai w kolorze żółtawo zielonkawym jest olejem RAFINOWANYM i bardzo często posiada domieszki innych olei. Zanim kupisz olej z Acai zapytaj o jego kolor. Niestety ten sprzedawany na polskim rynkuw 90 % jest olejem rafinowanym.

Olej z Acai jest zarówno cennym suplementem diety, jak również bardzo wartościowym produktem kosmetycznym, o wysokich właściwościach odżywczych, antyutleniających i przeciwzapalnych. Z racji bardzo wysokiej ceny olej ten proponujemy w mniejszej ilości do kosmetyki – jako dodatek do kremów lub bezpośrednio na skórę. Jego wysoka cena spowodowana jest małą ilością drzew Euterpe oleracea będących jednocześnie pod ścisłą ochroną.

Dotychczasowe badania dowiodły, że olei açaí podobnie jak sok może chronić przed chorobami zwyrodnieniowymi (np. chorobą Alzheimera), układu sercowo-naczyniowego, autoimmunologicznymi. Olej acaí łatwo penetruje skórę i jest również dobrym emolientem (głębokie nawilżanie).

Szkodliwe działanie wolnych rodników jest jedną z głównych przyczyn starzenia się skóry. Uszkodzenia komórkowe wskutek działania wolnych rodników są też przyczyną wielu poważnych chorób. Zawarte w jagodach Acai antyoksydanty blokują destrukcyjne działanie wolnych rodników. Można to zobrazować nastepująco : rodniki mają szkodliwy wpływ na DNA, białka, węglowodany, lipidy; powodują choroby skórne oraz nowotworowe, czy układu krążenia. Powodują, że nasza skóra szybko starzeje się i traci elastyczność. Witamina E jest najważniejszym przeciwutleniaczem rozpuszczalnym w tłuszczu: chroni przed atakiem wolnych rodników i jest szczególnie skuteczna przeciw nadtlenkom. Witaminę E regeneruje witamina C, również będąca skutecznym przeciwutleniaczem. Witamina C działa głównie w płynach międzykomórkowych. Skutecznie wiąże liczne wolne rodniki. Badania naukowe wykazały, że z powodu stosowania w obecnych czasach pestycydów, trujących środków ochrony roślin i ogólnego zanieczyszczenia środowiska ilość odżywczych mikroelementów zawartych w owocach spadła o 70 %. Co z tego wynika ? Że w roku 1980 wystarczyło zjeść jednego banana by dostarczyć organizmowi odpowiedniej dawki mikroelementów. W roku 2013 trzeba zjesć 20 bananów ! Może ciężko w to uwierzyć, ale przez ostatnie 30 lat warzywa i owoce utraciły od 80 do 95% składników odżywczych i mikroelementów. Statystyki nie kłamią – przez ostatnie 30 lat o 50 % wzrosło zachorowanie na nowotwory.



Właściwości

  • Intensywnie nawilżający

  • Wzmacnia komórki skóry

  • Naturalny skuteczny emolient

  • Przywraca skórze elastyczność

  • Regeneruje

  • Wysycony antyoksydacyjnie - działa przeciwstarzeniowo

  • Przeciwzapalny

  • Przeciwbakteryjny

  • Wzmacnia funkcje ochronne skóry

  • pomaga niszczyć i zapobiega powstawaniu komórek rakowych

  • poprawia napięcie, koloryt i nawilżenie skóry

  • wspomaga ochronę przeciwsłoneczną

  • wzmacnia i uszczelnia barierę lipidową naskórka

  • uzupełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze

  • zwiększa odporność skóry na czynniki zewnętrznie

  • łagodzi procesy zapalne, podrażnienia, stymuluje regenerację skóry

  • odpowiedni w pielęgnacji delikatnej skóry oczu

  • Szybko się wchłania

  • Nadający się do skóry naczynkowej i dojrzałej, zniszczonej, podrażnionej

  • W przypadku problemów skórnych, jak trądzik, egzema czy AZS



Olej z jagód acai jest jest tłoczony na zimno bezpośrednio z owoców - jagód Euterpe oleracea, pochodzących z lasów Amazonii, z dzikich upraw.

W składzie drogocennego oleju acai znajdziemy witaminy z grupy B, E i C, minerały, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linoleinowy - omega 6, kwas oleinowy - omega 9), fitosterole oraz antocyjany. Wśród steroli roślinnych obecne są beta-sitosferol, stigmasterol, campesterol mające działanie przeciwstarzeniowe, regulujące metabolizm komórkowy oraz redukujące stany zapalne. Z kolei antocyjany to barwniki roślinne, które wzmacniają naczynia krwionośne - mikrokapilary, i zmniejszają ich przepuszczalność. Działają przeciwzapalnie.

 

Zastosowanie : parę kropli dodać do kremu, który nakłada się w danym momencie na twarz i szyję lub parę kropli na skórę twarzy, szyi jako zamiennik dla kremu lub zmienioną chorobowo (na łokciach, kolanach czy stopach).  

Kraj pochodzenia : Brazylia / pakowany w butelki szklane z zakraplaczem

75 ZŁ

Kod produktu: 696
Wybierz ilość:
Facebook